Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

BACHBLOESEMS en ENERGIEPUNTEN

Wanneer we Bachbloesems op de huid gaan aanbrengen zien we soms verbluffende resultaten. Des te meer wanneer we deze bloesems aanbrengen op energiepunten van ons lichaam.

Wat zijn energiepunten? Laten we beginnen bij het begin. Alles bestaat in feite uit energie. Wat maakt de werking van ons lichaam mogelijk? De energie! Door deze levensenergie functioneert ons lichaam. Wanneer nu deze energie, om wat voor reden dan ook, niet meer vrij kan stromen gaan we ons minder goed voelen. Er gaan negatieve gemoedstoestanden optreden, die dan op zich weer voor andere klachten kunnen zorgen. Denken we maar aan Dr. Bach zijn opvattingen over ziekte, namelijk dat de werkelijke oorzaak in de negatieve gemoedstoestanden ligt.

 

Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat deze energie goed blijft stromen of dat de eventuele blokkades opgeheven worden? Dit kan heel eenvoudig door gewoon onze handen op bepaalde energiepunten te leggen. Hierbij dienen onze handen als verbindingskabels en naarmate dat we deze oefeningen regelmatiger gaan doen, gaan ze ook steeds beter werken.

 

Er zijn natuurlijk veel energiepunten op ons lichaam, denken we maar aan de welbekende chakra’s. Daarnaast zijn er nog een aantal andere energiepunten die ieder een bepaalde invloed uitoefenen. Wanneer we nu de voornaamste punten bij elkaar tellen komen we aan 38, juist hetzelfde getal als het aantal Bachbloesems.

De volgende stap is dan ook om voor ieder punt een bepaalde bloesem te kiezen. Uit onderzoek en ervaring zijn we er in geslaagd om voor ieder van de 38 energiepunten de juiste bloesem te kiezen.

 

Wanneer we de betreffende bloesem op het aangewezen energiepunt aanbrengen en daarna onze handen als verbindingskabels gebruiken, gaan we merken dat de werking van zowel de energiestroom als van de bloesems extra versterkt wordt.

Het is bekend dat Dr. Edward Bach vroeger ook reeds kompressen met Bachbloesems gebruikte.

 

Voor meer info: contacteer ons!