Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

Gezonde leefwijze

 

Natuurlijk leven is de basis om ons goed te voelen. Om harmonie tussen lichaam en geest te bekomen is het noodzakelijk dat we er een natuurlijke leefwijze op na houden. Dit houdt in dat we voldoende gaan bewegen, voldoende nachtrust nemen, stress en spanningen vermijden, positief denken en gezonde voeding eten.

Naast een natuurlijke leefwijze, kunnen de volgende “zelfhulp”-methoden een aanvullende hulp zijn om het evenwicht tussen lichaam en geest te herstellen of te bewaren: bachbloesems, Acupressuur en lichttoepassingen.

 

= Voldoende beweging. Een gezonde leefwijze houdt in dat we voldoende bewegen. Niet voor niets zegt het spreekwoord: “rust roest”. Iedere dag een wandeling of wat fietsen in de buitenlucht gedurende een half uurtje is beter dan één maal in de week een wandeling of fietstocht van 50 km.

 

= Voldoende nachtrust. We gaan zorgen voor voldoende slaap. Ook in de slaapkamer gaan we proberen zoveel mogelijk storende invloeden uit te bannen. Dus géén tv in de slaapkamer. Indien de slaap gestoord wordt door piekeren of angst kunnen we met bachbloesems dit proberen op te lossen.

 

= Stress en spanningen. Stress en spanningen gaan we proberen te vermijden door ons op tijd te ontspannen en conflicten uit te praten en op te lossen. Ook hier kunnen de bloesems een welkome hulp zijn om tot rust te komen.

 

= Positief denken. Positief denken is natuurlijk denken. Positief denken is geen vorm van zelfbedrog, evenmin een doel op zichzelf, maar wel een efficiënte methode om van iedere situatie het beste te maken. We zijn wat we de hele dag door denken! Het is algemeen bekend dat men door een positieve levenshouding meer weerstand heeft. Positief denken is een bewuste keuze, zo kiezen we er voor om “de fles halfvol of halfleeg” te noemen!

Wanneer het voor sommige mensen, door angst of kwellende gedachten, misschien moeilijk is om positief te denken kunnen bachbloesems ook hier weer een welkome hulp zijn.

 

= Gezonde voeding. De gezondste en meest natuurlijke voeding is natuurlijk de eetbare gewassen uit de vrije natuur. Helaas zijn deze in onze moderne tijd bijna niet meer te vinden. We moeten ons dan ook vaak tevreden stellen met gewassen die (liefst biologisch) gekweekt zijn.

Het voedsel goed kauwen, langzaam eten en een rustige, ontspannen sfeer bij de maaltijd bevorderen de spijsvertering. Een gezonde voeding kan bijzonder lekker zijn!

Het natuurvoedingsdieet heeft te maken met de manier waarop u over voeding denkt. Het heeft ook te maken met de manier waarop u over het leven denkt.

 

In de meest omvangrijke studie over voeding ooit uitgevoerd en de implicaties daarvan voor de gezondheid wordt aangetoond dat mensen die de meeste plantaardige voedingsmiddelen eten de gezondste zijn.

Volgens de onderzoekers kunnen deze resultaten niet worden genegeerd. In deze studie worden meer dan 750 referenties genoemd, en verreweg het grootste deel daarvan zijn primaire informatiebronnen, inclusief honderden wetenschappelijke publicaties van andere onderzoekers.

 

Wat deze studie zo opmerkelijk maakt, is dat onder de vele associaties die relevant zijn voor de relatie tussen voeding en ziekte er zovele waren die in dezelfde richting wezen, namelijk dat mensen met de hoogste consumptie van voeding van dierlijke oorsprong de meeste chronische ziekten kregen. Zelfs relatief kleine hoeveelheden hiervan werden al geassocieerd met schadelijke effecten.

 

Mensen met de hoogste inname van voeding van plantaardige oorsprong waren het gezondst en bleven beter gevrijwaard van chronische ziekten. Deze resultaten kunnen volgens de onderzoekers niet worden genegeerd.

Gezonde voeding heeft niets te maken met ‘minder’ te eten, maar met ‘verandering van voedsel keuzes’ en door de vicieuze eet cirkel breken. In een tijdspanne van 3 weken is uw smaak van voedsel veranderd, en heeft u geen behoefte meer aan o.a. suiker en geraffineerde producten.

 

Veel mensen hebben hun smaak van echt voedsel verloren, in plaats daarvan wordt hun smaak ‘verdoezeld’ door zout, suiker, vet en chemicaliën.

De oorspronkelijke betekenis van het woord ‘dieet’ is ‘levensstijl’. Dus indien u uw lichaam (uiterlijke) wenst te veranderen, dient u uw levensstijl te veranderen. Wanneer u gezond eet zal uw leven (en uiterlijke) veranderen.

Enkel de levensstijl, welke deze onderzoekers aanraden, kan resultaten voor leggen welke door geen enkel ander levensstijl kan verwezenlijkt worden.

 

Wat zijn de fundamenten van een gezonde voeding? Wat weten we werkelijk van voeding? Welke voedingsmiddelen zijn het beste?

Op welke punten moeten we letten? Totale vetinname? Suikerhoeveelheid? Zijn voedingssupplementen aangewezen?

Is het eten van vis echt gezond? Hoe gezond zijn eieren en melk? En wat denken we van plantaardige oliën?

Er wordt zoveel verteld en geschreven over voeding en gezonde voeding dat we door de bomen het bos niet meer zien. Soms horen we dit, een paar dagen later juist het tegenovergestelde.

Wat is nu werkelijk waar? Zijn er echt wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar voeding?

 

Wat een feit is: onderzoekers weten ontzettend veel over de relatie tussen gezondheid en voeding. Na meer dan 40 jaren biomedisch onderzoek en bevindingen van 27 jaar laboratoriumprogramma’s komen onderzoekers tot de conclusie dat een juist eetpatroon fundamenteel is voor een goede gezondheid.

De meeste mensen kunnen niet geloven dat voeding zo krachtvol kan zijn. En toch hebben de onderzoekers deze bewijzen op tafel liggen.

De grootste studie ooit die er over voeding gedaan is heeft heel wat informatie en inzichten opgeleverd. Door het veranderen van uw voedingspatroon kunt u uw leven veranderen.

 

Zei Hippocrates zoveel jaren geleden al niet: ‘Laat voeding uw medicijn zijn en medicijn uw voeding’.

Nu dat ik het ‘Certificaat in Plantbased Nutrition’ aan The eCornell University behaald heb, kan ik u laten kennis maken met al deze informatie.

Maak kennis met de inzichten van echte specialisten op dit vlak, onder andere Dr. Campbell, Dr. Esselstyn, Doug Lisle PhD en Michael Greger, MD. FACLM.

 

Plant Based Nutrition

 

Door een gezonde en natuurlijke voeding gaan we ook tot een ideaal gewicht komen, dat voor iedereen afhankelijk is van lichaamsbouw en constitutie. Ook wanneer er sprake is van overgewicht kunnen we met een natuurlijke voeding ons ideaal gewicht bereiken.

Iedereen die op een verantwoorde manier wil afslanken kan het best een gezonde voeding gebruiken. Een natuurlijke en evenwichtige voeding is HET middel bij uitstek om overgewicht kwijt te raken.

 

Contacteer ons voor meer info!