Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

Toepassingen

 

Bachbloesems zijn één van de meest verfijnde natuurtoepassingen. Door de kracht van de bloesemessences kunnen we weer in harmonie en vrede komen met onszelf. Wanneer we psychisch in evenwicht zijn, zullen we ons fysisch ook goed voelen. Want, volgens Bach, is ziekte het laatste stadium van ons psychisch onevenwicht.

Bij Bachbloesems gaan we ons niet richten op lichamelijke problemen, maar op onze “psyche”. Hoe voelen we ons? Hoe reageren we? DAT zijn belangrijke zaken waarop we gaan inwerken. Negatieve stemmingen zijn de oorzaak van veel problemen. Zo kunnen dus negatieve karaktertrekken omgezet worden in positieve eigenschappen.

Door het innemen van de essences worden geen karaktereigenschappen van je weggenomen, maar leer je omgaan met lastige gemoedstoestanden. Voor iedere gemoedsgesteldheid of emotie is er een specifieke bloesem. Het is dus belangrijk om de juiste bachbloesem te kiezen, die bij je persoonlijkheid en je gemoedsgesteldheid past.

 

De nieuwe wetenschap PNI of psycho-neuro-immunologie heeft een duidelijk verband aangetoond tussen de activiteit van het immuun systeem en dat van het zenuwstelsel. Wat bewijst dat Dr. Bach het zo’n 70 jaren geleden bij het rechte eind had.

De essences bevatten de helende energieën van de bloemen waarvan ze gemaakt zijn. Deze energieën helpen om energie- blokkades op te heffen, en laten onze energie weer vrij stromen. Volgens Dr. Bach voelen we ons goed wanneer onze geest, lichaam en ziel in evenwicht zijn. Het is juist dit evenwicht dat de bloesems proberen te herstellen of te behouden.

De Bachessences werken dan ook op energetisch niveau. Door in ons fijn-stoffelijke lichaam de negatieve trillingen te transformeren naar positieve werken ze aan de grondstemming van de gebruiker. Aan de hand van Color-Plate-Methode kunnen we de werking van de Bachbloesems een beetje zichtbaar maken.

 

Rock Water

 

Kinderen reageren zeer goed op Bachbloesems. Ze kunnen een grote hulp zijn bij het doormaken van de verschillende ontwikkelingsstadia; evenals bij het helpen verwerken van bepaalde trauma’s, zoals een geboortetrauma, een ziekenhuisopname, een scheiding enzovoorts.

Bachbloesems zijn door iedereen te gebruiken, van baby tot ouderling en hebben geen nevenwerkingen. Het is gericht op de “zelfhulp” van ieder individu.

Met de bloesemessences in huis kunnen we, waar het nodig is, een aangenamer klimaat scheppen en zo de harmonie herstellen.

Voor dieren en planten kunnen de bloesems ook een goede hulp zijn.

Maak een afspraak en ervaar zelf wat Bachbloesems voor u kunnen betekenen.

 

Ik werk volgens de ORIGINELE dosering van Dr. Bach, waarbij rekening wordt gehouden met de karaktereigenschappen.

Aan de hand hiervan kan men een juiste beschrijving van het karakter geven.

Dr. Bach heeft heel wat opzoekingen gedaan vooraleer hij Bachbloesems ging toepassen. Spijtig genoeg zijn hiervan praktisch geen geschriften van overgebleven.

Wanneer we vanuit de Bachbloesems terug naar de bron gaan (van waar Dr. Bach is begonnen) gaat er een hele wereld open en zien we dat alles zo minutieus in elkaar zit.

Hierdoor zien we dat Bachbloesems op deze manier toegepast een effect hebben dat veel hoger en beter is dan de gebruikelijke manier van werken.

De resultaten zijn gewoonweg verbluffend te noemen. En telkens opnieuw bewijzen ze hun juistheid. Breng je gemoedstoestanden terug in evenwicht en voel je goed in je vel!

 

Bachbloesems en Energetische Blokkades

 

Volgens Dr. Bach lag de oorzaak van veel klachten in negatieve gemoedstoestanden. In een groot aantal van de gevallen is de oorzaak van deze negatieve gemoedstoestanden te vinden in een of meerdere Energie Blokkades. Dr. Bach was van mening dat iedere persoon, iedere gemoedstoestand en iedere klacht een bepaalde frequentie heeft. Wanneer er een frequentie uit evenwicht is ging hij door middel van zijn Bachbloesems deze frequentie terug in evenwicht brengen.

 

Dr. Royal R. Rife heeft het onderzoek naar deze frequenties een heel nieuwe dimensie gegeven. Hij was eveneens van mening dat iedere klacht een bepaalde frequentie heeft. In het boek ‘The Body Electric’ stelt Dr. Robert O. Becker dat veel van iemands gezondheid kan bepaald worden door zijn frequenties. Bruce Tainio van Tanio Technology heeft bepaald dat de gemiddelde frequentie van het menselijk lichaam gedurende de dag 62-68 Hz is. Een gezonde persoon heeft een frequentie tussen 62 – 72 Hz. Daalt deze frequentie dan daalt ook ons afweersysteem. Volgens Tainio verschijnen verkoudheden en griep bij een frequentie van 58 Hz. Andere studies tonen aan dat negatieve gedachten onze frequentie verlagen met ongeveer 12 Hz. Positieve gedachten echter verhogen onze frequentie met gemiddeld 10 Hz.

 

Boosheid heeft een frequentie van 45 Hz. Moedeloosheid heeft een frequentie van 25 Hz. De Bachbloesems variëren tussen 21 en 80 Hz. Wanneer er dus een frequentie uit evenwicht is gaan de bloesemessences dit terug herstellen. Wild Oat bijvoorbeeld heeft een frequentie van 25 Hz.

 

Wanneer de oorzaak van een negatieve gemoedstoestand gelegen is in een energetische blokkade, kunnen we dit in de meeste gevallen enkel oplossen met de betreffende Bachbloesem. Deze Bachbloesem dienen we dan wel in een aangepaste dosering toe te passen. Hierdoor wordt dan de blokkade opgeheven en kan de negatieve gemoedstoestand verdwijnen.

 

Emotionele Energie Blokkades ontstaan dikwijls in de kindertijd en eenmaal aanwezig ontwikkelen zich hieruit soms nog meerdere. Op volwassenen leeftijd trachten we dan ons gedrag te veranderen. Bijvoorbeeld we nemen ons voor om in het vervolg steeds op te komen voor ons zelf en ons niets meer aan te trekken van negatieve reacties van anderen. Maar steeds weer opnieuw reageren we op dezelfde oude manier en lukt het ons niet om ons gedrag te veranderen. Hier is dan sprake van een Emotionele Energie Blokkade.

Met de aangewezen Bachbloesem in de juiste dosering lossen we deze blokkade op.