Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

ROUWBEGELEIDING

 

Afscheid nemen en sterven hoort bij het leven. Maar soms kunnen we het moeilijk hebben om na een afscheid de draad van ons leven weer terug op te pakken.

Afscheid nemen en verwerken heeft tijd nodig en ieder doet dit op zijn eigen manier en in zijn eigen tijd.

‘Verlies’ kan vele vormen aannemen. Het is niet alleen van toepassing bij het overlijden van een geliefd persoon, maar kan ook optreden in situaties waar het contact tussen kinderen en ouders of tussen familieleden verbroken is.

Situaties waar we ook met verlies te maken hebben en waardoor we soms de grond onder onze voeten voelen wegzakken:

* Verlies van een job.

* Relatiebreuk.

* Situaties waar de communicatie tussen 2 partners wegvalt, bijvoorbeeld wanneer een van de partners aan dementie of Alzheimer lijdt. Men verliest dan als het ware het ‘mentale contact’.

Wanneer we het gevoel hebben dat er nog weinig lichtpuntjes zijn en het verdriet niet vermindert, kan het goed zijn om u te laten begeleiden. U kan steeds een beroep hiervoor doen op uw huisarts of psycholoog.

De rouwbegeleiding die wij aanbieden gaat helpen bij het verwerkingsproces en gaat er voor zorgen dat u het verdriet een plaats kan geven en dat u weer verder kan met uw leven.

 

Wij bieden een luisterend oor en nemen voldoende tijd om naar uw verhaal te luisteren.

Wij geven u advies en tips, zodoende leert u beter om te gaan met het verlies dat u geleden heeft.

Tevens adviseren wij Bachbloesems, welke hierbij een zeer goede ondersteuning zijn. Bachbloesems helpen u om weer terug in evenwicht te komen en laten u weer lachen.

Bij rouwbegeleiding zijn Bachbloesems ideale hulpmiddelen, ze werken als katalysator en gaan er voor zorgen dat u echt ‘troost’ kan vinden.

Tevens zorgen ze voor de nodige rust, zodoende dat u ’s nachts niet wakker blijft liggen. Bachbloesems zijn een trooster en verzachter van pijn en verdriet. Ze geven bemoediging om de situatie aan te kunnen.

Inzicht krijgen in uw situatie en in het leven op zich, gaat er voor zorgen dat u anders tegen de dingen aankijkt.

Hierdoor kan het verlies zijn plaats krijgen en komt er weer ruimte voor vrede en vreugde in uw leven.

Voor meer informatie of rouwbegeleiding, neem contact op.