Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

Licht- en Kleurtoepassingen

 

Laat de zon terug schijnen!!

Revitaliserend daglicht op elk moment!

 

Weg met de winterblues!

We hebben licht nodig om ons goed te voelen en over voldoende energie te beschikken.

In de winter wanneer de dagen korter zijn, krijgen we dus minder licht, gaat ons lichaam minder serotonine en melatonine aanmaken waardoor sommige mensen zich moe gaan voelen, minder energie hebben en lusteloos worden.

In deze gevallen kan de Lichttoepassing met de daglichtlamp van Medisana een uitkomst bieden. Hierdoor wordt ons lichaam voorzien van een grotere hoeveelheid licht.

 

De ‘Licht-douche’ van Medisana heeft een lichtsterkte van 10 000 Lux. Per dag heeft een men ongeveer 10 000 Lux nodig, in de zomer komen wij aan deze hoeveelheid licht. Maar in de winter is dit niet altijd het geval.

De lamp geeft een natuurlijk daglicht dat erg goed van pas komt in de donkerste periode van het jaar. Aangeraden wordt om de lamp ’s ochtends en ’s middags te gebruiken.

 

Voor diegenen die last hebben van een winterdip, geeft de daglichtlamp u een aangenaam gevoel, u voelt zich minder moe en minder lusteloos, u krijgt meer energie en meer zin om van het leven te genieten.

Een andere vorm van toepassing met licht is: Q.Light® met SAD-filter. Dit is licht met een speciale SAD-filter.

SAD wil zeggen: Seasonal Affective Disorder of Seizoen Afhankelijke Depressie. In de winterperiode hebben sommige mensen last van een soort winterblues. Ze voelen zich minder goed in hun vel, voelen zich vermoeid en hebben behoefte aan slaap.

Aangenomen wordt dat dit te maken heeft met een verstoorde biologische klok. En vermits dat licht de biologische klok regelt, is het goed te begrijpen dat extra licht in het winterseizoen heilzaam is.

Een kuur met Q.Light® met SAD-filter kan dan ook positief werken.

 

Lichttoepassing heeft een positieve en bio-stimulerende werking op de cellen. Hierdoor krijgen we een activering en regeneratie van het lichaam en de cellen. Deze toepassing heeft een rustgevend en positief effect op het menselijk biologisch systeem.

Natuurlijk dient u steeds uw arts te raadplegen voordat u Q.Light of een andere vorm van Licht wil toepassen.

 

De lichttoepassing kan ons ook helpen de harmonie tussen lichaam en geest te herstellen. Hierbij worden de “zelf-helende” krachten gestimuleerd. Reeds in oude culturen werd licht gebruikt ter verbetering van de gezondheid. Het woord “heliotherapie” (synoniem voor lichttherapie op basis van zonlicht) danken we overigens aan de oude Grieken, die de zonnegod Helios vereerden.

 

De zon is de belangrijkste bron van licht, warmte en energie. Zonder licht is er geen leven mogelijk. Het zonlicht heeft grote invloed op ons, voelen we ons allemaal niet veel prettiger als de zon schijnt? In hoeverre de straling van de zon goed of slecht is voor ons , is afhankelijk van de hoeveelheid en de soort straling. Lichttoepassing is zeker niet synoniem aan “zonnebank” en “bruin bakken in de zon”! Deze laatste twee zijn helemaal niet zo gezond.

 

Lichttoepassing heeft een positieve en bio-stimulerende werking op de cellen. Hierdoor krijgen we een activering en regeneratie van het lichaam en de cellen.

Deze toepassing heeft een rustgevend en positief effect op het menselijk biologisch systeem.

 

Bij de Bioptron® lichttoepassing wordt gebruik gemaakt van gepolariseerd licht met een golflengte van 480-3400 nm. In gepolariseerd licht trillen de magnetische golven in parallelle vlakken. Een speciale filter zorgt ervoor dat het uitgezonden licht volledig vrij is van ultraviolette straling.

Licht oefent niet alleen rechtstreeks invloed uit op ons lichaam, maar ook indirect, via het voedsel dat we eten. In rauwkost zit veel meer “lichtvoedingswaarde” dan in bijvoorbeeld junk food.

Dikwijls wordt samen met licht ook kleuren gebruikt.

 

De beroemde dichter en wijsgeer J. Wolfgang Goethe heeft reeds in 1810 een driedelig werk geschreven over kleuren: ‘Zur Farbenlehre’.

Wie kent niet de uitspraken ‘geef kleur aan uw dag’ of ‘kleur je leven’. Onder invloed van kleuren komen we echt tot leven. Kleuren zijn licht en zonder licht is er geen leven. We hoeven maar naar de natuur te kijken om in te zien wat voor invloed kleuren op ons heeft.

 

Tijdens de verschillende seizoenen verandert de natuur steeds van kleur. In het voorjaar komt alles tot leven, alles kleurt groen. Groen vertegenwoordigt dan ook ‘het in-leven-zijn’.

Tijdens de zomer wordt de temperatuur warmer en komen de fellere kleuren naar voor o.a. rood. Wanneer de herfst zijn intrede doet krijgen we een waaier van zachtere kleuren. Daarna is de winter aan de beurt om alles met een wit wintertapijt te bedekken. Hier zien we vooral het zwart-wit aspect van de natuur.

Zo zien we dat iedere kleur zijn eigen aspect heeft, zijn individuele eigenschappen, zijn eigen specifieke trilling. Hierdoor kunnen kleuren ook ons verstoord evenwicht weer herstellen.

 

Het is vanzelfsprekend dat wanneer we Licht samen met Kleuren toepassen dat we de voordelen van de beide toepassingen samen combineren en zo extra resultaat verkrijgen.

 

KLEUREN en MAGNEETVELD

 

Een doeltreffende combinatie: gecombineerde kleuren en magneetveld.

= Combineert zeven zonnefrequentie-spectrums met het pulserende magnetische veld. U profiteert van de bio-energetische kracht van de kleuren tegelijk met het pulserende magnetische veld.

 

De zeven kleuren kunnen of individueel of in combinatie (120 mogelijke combinaties) worden gebruikt.

= Kan de zelfregulatie van uw organisme bevorderen en de eigen helende krachten van uw lichaam activeren.

Elke kleur van het zonlicht heeft zijn eigen frequentie en zo een bepaald biologisch effect op het fysieke en psychische regulerende vermogen van het organisme.

= Brengt uw fysieke en geestelijke mogelijkheden in evenwicht.

= Brengt al uw chakra’s terug in balans met licht en kleuren. U ervaart meer evenwicht en ontspanning.

= Meer balans met het licht- & kleurenspectrum.

= Ideaal om een goede vitalitiet te bevorderen en te behouden.

 

Voor meer info over de weldaden van Licht- en Kleurentoepassing, contacteer ons!