Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

Verzorging

 

Bij een natuurlijk leven gaan wij ook natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken, gemaakt uit natuurlijke grondstoffen en met respect voor de natuur. Ook zijn deze producten niet getest op dieren.

Enkele goede basisproducten volstaan om ons optimaal te verzorgen en onze huid te beschermen. Het is niet alleen belangrijk dat we onze huid van buiten verzorgen, ook van binnenuit ondersteunen we dit door een natuurlijke voeding. Want hoe we ons van binnen voelen, stralen we ook uit naar buiten.

Bij het gebruik van verzorgingsproducten gaan we er van uit dat de huid een orgaan is. Natuurlijke verzorgingsproducten helpen de huid zichzelf te vernieuwen en de eigen activiteit van de huid wordt gestimuleerd.

 

Producten die we op de huid aanbrengen worden in ons lichaam opgenomen. Daarom is het belangrijk dat we alleen 100% natuurlijke producten gebruiken, zonder chemische stoffen en zonder synthetische geur- en kleurstoffen, om zodoende ons lichaam niet onnodig te belasten.

Wanneer we goede natuurproducten gebruiken gaan we dit als veel aangenamer ervaren en gaat de dagelijkse verzorging een ontspannend moment zijn. Ook gaan we ons naar buiten toe veel prettiger voelen, wat op zich weer ontspannend werkt.

 

NATUURLIJKE SCHOONHEID MET BACHBLOESEMS-COSMETICA.

 

Ook bij de huid- en haarverzorging kunnen we gebruik maken van de Bachbloesems. Om de huid te reinigen voegen we twee druppels Crab Apple toe aan het water. Dit kunnen we eventueel ook doen bij de verzorging van het haar. Afhankelijk of we de huid willen reinigen, regenereren of voeden kiezen we de betreffende bloesems.

Als reinigingsbloesems komen naast Crab Apple ook onder meer volgende bloesems nog in aanmerking: Gentian, Mimulus, Walnut en Wild Oat.

Als regenereerbloesems kunnen we Chestnut Bud, Clematis, Impatiens, en Willow gebruiken.

 

Om de huid te voeden zijn Elm, Honeysuckle, Scleranthus en Water Violet ideaal.

Voor de oudere huid zijn onder andere volgende bloesems aan te bevelen: Hornbeam, Gentian, Heather, en Willow.

We kunnen ook een paar druppels bachbloesems toevoegen aan een neutrale crème of olie. Zoete amandel-olie, tarwekiem-olie of jojoba-olie zijn hiervoor uitstekend geschikt.

De bloesems die in aanmerking komen om de huid te verzorgen en aangewend kunnen worden in bijvoorbeeld een neutrale crème zijn: Agrimony, Clematis, Heather, Hornbeam, Larch, Olive, Star of Bethlehem, White Chestnut, Wild Rose.