Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

HARTCOHERENTIE

 

Dr. David Servan-Schreiber beschreef in zijn boek ‘Uw brein als medicijn’ de methode van hartcoherentie als één van de natuurlijkste methode om angsten en negatieve gemoedstoestanden te overwinnen.

Het hart is het huis van onze emoties en gevoelig voor emotionele veranderingen.

Hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn.

We kunnen dan ook concluderen dat positieve gemoedstoestanden zeer belangrijk zijn en dit is precies waar het bij hartcoherentie om draait. Dus niet zozeer het positief denken, wat natuurlijk ook belangrijk is, maar het positief voelen.

Positief denken met uw hersenen is weliswaar zinvol. Maar positief voelen vanuit uw hart geeft een geweldige impuls aan u goed voelen en aan effectief en creatief functioneren.

Door hartcoherentie kan u nu op een natuurlijke en eenvoudige manier u terug beter in uw vel voelen, minder last van stress ervaren en angsten overwinnen.

 

Uw zelfvertrouwen wordt groter en je kan uw emoties beter onder controle houden.

Hartcoherentie heeft ondertussen reeds ten volle zijn nut bewezen.

Dit alles kan zeer aanschouwelijk worden aangetoond en u kan zelf merken wat positieve gemoedstoestanden voor u kunnen betekenen.

Hoe meer we doordringen tot de kern van het leven, hoe meer we gaan zien dat alles zo eenvoudig is.

Liefde is de grote universele factor die alle deuren opent.

Wanneer u leeft vanuit uw hart, in- en uitademt door uw hart gaat u zien dat het hartritmepatroon veel gelijkmatiger gaat worden.

Hierdoor komt het zenuwstelsel meer tot rust en gaat u minder snel last krijgen van stress. U wordt kalmer en rustiger en hierdoor blijft het hartritmepatroon ook weer evenwichtiger.

 

Het is ene beïnvloedt het andere en hoe meer u vanuit uw hart leeft, hoe meer in balans u komt en hoe rustiger uw gaat worden.

Neem het besluit om stress vaarwel te zeggen en leer om op een rustige en evenwichtige manier met stressvolle situaties om te gaan.

Stop de gejaagdheid, de onrust en de onbalans. Keer terug naar wie u van nature uit bent: een rustig, kalm en evenwichtig persoon.

Dit is geen utopie of iets wat maar voor sommige is weggelegd. Nee, iedereen die dit echt wil, kan terug de rust en de kalmte verkrijgen die men wenst.

Blijf niet langer meedraaien in de ‘mallemolen van het leven’, maar komt tot de ‘essentie’.

Rust, kalmte, evenwicht en blijdschap: dit zijn de peilers van een gelukkig en vreugdevol bestaan.

Contacteer ons voor meer info of een afspraak, email info@bachbloesems.be