Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

Research

 

Wanneer men de originele tekening van Dr. Edward Bach van de 12 Healers en de 7 Helpers bekijkt, kan men in eerste instantie niet uitleggen waarom Dr. Bach de bloesems juist op deze manier in de tekening plaats.

De tekening heeft een cirkelvorm die is ingedeeld in 4 segmenten, welke op hun beurt ook onderverdeeld zijn.

Na het bestuderen van deze tekening kan ik nu aantonen dat de indeling van de bloesems in de tekening, in de groepen en de volgorde van de bloesems hierin, identiek is aan de Proportio Divina (Gulden Snede)!! En wellicht zit er nog veel meer achter….

We kunnen dus zeker stellen dat achter de Bachbloesems wel degelijk een heel ‘wetenschappelijke’ achtergrond zit!

 

Wetenschappelijke resultaten bestaan er momenteel nog weinig, aangezien de wetenschappelijke wereld weinig interesse heeft in dit soort studies. Niettegenstaande lopen er momenteel enkele studies die de werkzaamheid van de Bachbloesems aantonen. Er loopt tegenwoordig een dubbelblind-studie over de werkzaamheid van Rescue Remedy na orthopedische operaties. Tot nu toe blijkt dat Rescue de post-operatieve complicaties vermindert, onder andere is er een duidelijke vermindering van post-operatieve zwellingen te zien. Deze studie loopt over een termijn van 12 maanden.

 

Ook is er een studie gedaan in California waaruit de werking van de bloesems blijkt, maar deze studie zou niet aan de strikt wetenschappelijke normen voldoen.

De nieuwe wetenschap PNI (Psycho-Neuro-Immunologie) heeft een duidelijk verband aangetoond tussen de werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel, wat bewijst dat Dr. Bach het bij het rechte eind had. Een onderzoek onder studenten toont aan dat examenstress een soort vingerafdruk in het immuunsysteem achterlaat, dat zelfs een maand lang aanhoudt. (Holler, Das neue Gehirn, 1989)

 

Deze studies hebben duidelijk aangetoond dat stress en negatieve gevoelens een directe invloed hebben op ons afweersysteem. Onder meer psychiater Franz Resch en Harald Aschauer uit Wenen en Prof. Dr. G. Uhlenbrunck van de universiteit van Keulen hebben dergelijke studies gedaan.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om aan de hand van de Color-Plate-Methode de werking van de Bachbloesems te verduidelijken. Het gaat hier om hoog-frequentie foto’s (in de aard van Kirlian-fotografie) waarop de energie van de verschillende bloesems zichtbaar is. De Color-Plate-Methode is ontdekt door Dieter Knapp en deze methode wordt tegenwoordig in verschillende universiteiten gebruikt. Dieter Knapp heeft volgens deze methode in 1983 de bio-energetische straling van homeopatische medicijnen zichtbaar gemaakt.

 

Aan de hand van deze methode is ook de werking van de bloesems in het menselijk bloed te zien. Wanneer de juiste bloesem ingenomen wordt is dit duidelijk te merken aan het beeld op de foto; daarentegen wanneer er een essence wordt ingenomen die niet aangewezen is geeft de foto ook geen verandering te zien.

Ook volgens microscopisch onderzoek (Dunkelfeld-Diagnostik) is de werking van de bloesems aangetoond. Deze Dunkelfeld-Diagnostik is van Prof. Günter Enderlein (1872-1968) en wordt gebruikt om de toestand van de erythrocyten (rode bloedcellen) te onderzoeken. Ook in Berlijn is de werking via labo-waarden aangetoond.

 

Het is reeds in vele duizenden gevallen bewezen dat bachbloesems helpen! Aan iedere”ongelovige” kan ik maar één raad geven: “Probeer het” !!