Back to Top

Opleidings - & Kenniscentrum voor Bachbloesems en Bewustwording

headerfacebook headerlinkedin

PERSONAL COACH-ADVISEUR

 

Tegenwoordig is coach en coaching ‘in de mode’. In heel veel verschillende disciplines vinden we dit terug. Om hier een beter zicht op te krijgen is het belangrijk dat we even stil staan met wat ‘coaching’ of ‘coach’ in feite wil zeggen. Een coach is een begeleider, je kan je eigen coach/begeleider zijn of je kan andere mensen begeleiden. Let wel, een coach is geen psychotherapeut. Een psychotherapeut kan wel een coach zijn.

Coach is absoluut geen nieuw verschijnsel, indien we dit goed bekijken zullen we zien dat dit niet zo nieuw is en altijd al heeft bestaan. Denken we maar aan ‘de wijze oudere’ in bepaalde stammen. Deze luisterde naar de problemen van anderen en liet hen een aantal mogelijkheden als oplossing zien.

 

Volgens Wikipedia is een coach of begeleider iemand die zich op professionele basis bezig houdt met de coaching van een persoon of groep bij:

– het verrichten van (bijzondere) fysieke (sportieve) handelingen

– het uitvoeren van complexe handelingen

– het vinden van antwoorden op vragen

– het vinden van oplossingen voor problemen

– het benutten van ongebruikte mogelijkheden

– het ontwikkelen van kennis en vaardigheden

Dit alles met het doel een gecoachte in staat te stellen zijn mogelijkheden optimaal te gebruiken.

Coaching is de vorm van begeleiding die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen, uitgaande van gezonde mensen en een geloof in de veranderingsmogelijkheden die liggen besloten in de blijvende wisselwerking tussen inzicht en gedrag.

De cursus Personal Coach-Adviseur heeft ook ‘adviseur’ in de naam staan. Nog steeds volgens Wikipedia is een adviseur (in het Engels: consultant) iemand die zijn of haar kennis in dienst stelt van anderen.

 

We zien dus dat er een verschil is tussen een coach en een adviseur. In de cursus Personal Coach-Adviseur komt zowel het coachen als adviseren aan bod. Deze cursus is niet de zoveelste opleiding tot coach, deze nieuwe cursus gaat vooral uit van ‘inzicht’ te verwerven. In eerste instantie inzicht in jezelf en in tweede instantie inzicht in het leven. Van hieruit kan u dan al deze inzichten in je eigen leven toepassen of andere mensen begeleiden en hen meer inzicht leren.

 

Wat komt er zoal aan bod in deze ‘Personal Coach/Adviseur’-cursus:

– De basis van coachen

– Het doel van coachen

– De verschillende aanpakken van coaching

– Oefeningen die kunnen ondersteunen

– Verschillende situaties, o.a. rouwverwerking, scheiding, kinderen

– Door inzicht beter met gevoelens leren omgaan

– Meer inzicht verkrijgen waardoor problemen sneller verdwijnen

– Goed leren luisteren naar anderen

– Hooggevoeligheid

– De juiste vragen leren stellen

– Eigenwaarde vergroten

– Aan de hand van het gesprek klanten coachen

– Kleine groep, waardoor er veel meer tijd en aandacht is voor ieder persoonlijk.

– Een besloten online platform, waar cursisten met elkaar contact kunnen maken, interactief kunnen reageren en vragen stellen.

– En nog veel meer

Voor wie is deze cursus aangewezen?

– Diegenen die meer inzicht in zichzelf wensen en zich dieper willen ontwikkelen.

– Iedereen die professioneel met andere mensen in contact komt gaat door deze cursus te volgen anderen beter leren begrijpen en op een inspirerende manier met hen contact hebben.

– Voor diegenen die als Bachbloesemconsulent werkzaam zijn. Het is in dit beroep zeker belangrijk dat je inzicht in mensen hebt, waardoor je jouw klanten beter kan begeleiden.

– Wil je graag andere mensen begeleiden en advies geven of wil je meer inzicht in jezelf krijgen, dan is de cursus Personal Coach-Adviseur de meest aangewezen cursus.

 

Data: 06/11, 13/11 en 20/11/2024 om 19:30.

 

Contacteer ons voor meer info! info@bachbloesems.be

 

Inschrijven via mail of: Schrijf je nu in voor deze cursus